Netgo groep verhoogt omzet met 54 procent

IT-Specialist uit Borken neemt ICT-bedrijf met 45 medewerkers over.

De NETGO Groep uit Borken heeft 2016 afgesloten met een plus van 54%, wat een recordomzet van € 28,5 mln heeft opgeleverd. Met een toename van € 10 mln in vergelijking met vorig jaar, werd de doelstelling duidelijk overschreden. Ook het aantal werknemers groeit flink, met inmiddels 120 medewerkers gaat ook deze curve gestaag omhoog. “Het resultaat weerspiegelt onze sterke groei in de afgelopen jaren”, geeft directeur Benedikt Kisner aan.

“2016 was voor ons een spannend jaar”, zegt directeur Patrick Kruse. Eind vorig jaar werd, met terugwerkende kracht tot 1 oktober 2016, het ICT-bedrijf CompuTech Hard- und Software GmbH overgenomen. “De directie van CompuTech zal over een aantal jaar met pensioen gaan. Met de overname is het bedrijf vroegtijdig in nieuwe handen gekomen, waardoor we de samenwerking en verdere ontwikkeling van het bedrijf kunnen waarborgen”, legt Benedikt Kisner uit. Het productportfolio, de kennis en de locatie past perfect in de ‘NETGO-strategie’, aldus Kisner. De vorige directie van CompuTech blijven tot aan hun pensioen actief in hun positie. Het bedrijf blijft binnen de NETGO Groep onafhankelijk opereren. Ook zullen alle 45 medewerkers hun baan blijven behouden. CompuTech Hard- und Software GmbH behaalde een omzet van € 10 mln in het afgelopen fiscale jaar. In totaal telt de NETGO Groep na overname van CompuTech ongeveer 170 medewerkers en realiseerde een geconsolideerde omzet van circa € 38 mln.

Naast de overname van CompuTech heeft NETGO zich ook uitgestrekt naar Nederland. Begin 2016 werd in Aalten NETGO B.V. opgericht. Directeur Patrick Kruse noemt deze stap een grote uitdaging: “De Nederlandse markt werkt heel anders. We beginnen hier zogezegd weer van voor af aan”, verklaart Kruse.

Ook in Duitsland zal de groei verder worden bevorderd. De eind 2015 geopende vestiging in Münster is succesvol onderweg, ook in Hannover is een nieuwe locatie geopend. Samen met NETGO B.V. in Aalten, CompuTech Hard- und Software GmbH in Linden en Marburg, en de vestigingen in Ahaus, Bocholt, Borken, Bottrop, Coesfeld en Gießen heeft de NETGO Groep inmiddels 11 locaties. Maar dat is nog niet alles, want de komende dagen staat de opening van locatie Güterslo op de agenda. “Güterslo is voor ons een zeer aantrekkelijke locatie, omdat we zo ons netwerk in de regio’s Münsterland, Ruhrgebied, Nedersaksen, Hessen, Nederland en nu ook Oost-Westfalen kunnen blijven uitbreiden. Het is belangrijk dat we geografisch dicht bij onze klanten zitten, want in deze tijd is het niet genoeg om alleen een breed product- en serviceportfolio te hebben”, beschrijft Kruse de reden waarom er gekozen is voor een uitzonderlijk dicht netwerk van locaties en voegt daaraan toe dat extra kantoren nog op de planning staan.

De hoofdlocatie van de NETGO Groep in Borken barst inmiddels uit zijn voegen. Groeien is op de huidige plek aan de Landwehr niet meer mogelijk. Om deze reden is de IT-specialist gestart met nieuwbouwplannen in het westen van de stad. “De schep zal nog dit jaar de grond in gaan. In de toekomst willen we al in de eerste fase van het nieuwe gebouw een hoogwaardige werkplek bieden aan 180 medewerkers”, verteld Kisner over de plannen. De verhuizing naar de Weseler Straße staat gepland voor eind 2018. “Tot die tijd zullen we moeten improviseren aan de Landwehr met kantoor-containers”, gaat Kisner verder. De medewerkers kunnen op de nieuwe locatie zich verheugen op buitengewoon charmante werkplek. Om ook in de toekomst een interessante werkgever te blijven voor bestaande en nieuwe professionals, wordt er op speciale en bijzondere zaken in de nieuwbouw niet bespaard. Zo zijn er onder andere een fitnesscentrum, restaurant en zelfs een kinderdagverblijf in het plan opgenomen.

De verhuizing van de hoofdlocatie past in de algemene uitbreidingskoers; afgelopen zomer hebben Kisner en Kruse NETGO Consulting opgericht. “Niet alleen het klantenbestand groeit, ook de IT-behoeften groeien mee”, zegt Patrick Kruse. “Om die reden is de nieuwe divisie Consulting een verstandige en logische keuze in het uitbreiden van onze diensten.” Het team van consultants biedt IT-consulting op het hoogste niveau en ondersteund bedrijven in het bijzonder met zeer complexe en omvangrijke IT-infrastructuren. Binnen de NETGO Groep behoren naast de bedrijven NETGO GmbH met business units Systemhaus, Reseller Solutions en Consulting, ook DATA Westfalia GmbH en SILA Consulting GmbH.

Met het aanbod vanuit zeven divisies is NETGO op het gebied van IT-dienstverlening, hard- en softwareoplossingen, consulting, cloud diensten, informatiebeveiliging en distributie zeer flexibel opgesteld. “Om in de toekomst spontaner en flexibeler op te kunnen treden, was het voor ons een logische stap om de NETGO Unternehmensgruppe GmbH op te richten”, zegt Kruse. Met deze allesomvattende aanpak dekt de Groep alle divisies naadloos af.

NETGO is al tien jaar succesvol onderweg in de IT-branche. De eerste contracten werden in januari 2007 ondertekend op de toenmalige locatie in Raesfeld. Dit jaar wordt het jubileum gevierd met medewerkers, klanten, fabrikanten en leveranciers. Kisner en Kruse in koor: “We zijn onze klanten en zakelijke partner ontzettend dankbaar voor de afgelopen tien jaar! Dit willen we laten blijken door een zeer bijzonder evenement plaats te laten vinden”. De planning voor het verjaardagsfeest in de zomer van 2017 is al in volle gang.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *