Netgo Groep investeert in nieuw hoofdkantoor

IT-bedrijf zet nieuw gebouw neer in het westen van Borken

“We moeten snel handelen, het gebouw op onze huidige locatie barst aan alle kanten uit zijn voegen en we hebben geen mogelijkheden om uit te breiden“, zegt directeur Benedikt Kisner over de actuele locatiesituatie van de NETGO Groep op het hoofdkantoor in Borken, Duitsland.

Het IT-bedrijf verhuist en investeert acht miljoen euro in een nieuwe locatie aan de Weseler Straße. “In Borken zitten op dit moment alleen al 60 van onze ruim 100 medewerkers in de kantoorpanden aan de Landwehr, terwijl het gebouw in 2009 in feite slechts bedoeld was voor 40 medewerkers”. De stelling dat het huidige hoofdkantoor geen enkele capaciteiten meer biedt, bewijst zich door het feit dat NETGO voor de periode vóór de verhuizing meerdere containerkantoren inricht.

De nieuwe locatie in het westen van Borken is voor het IT-bedrijf optimaal. “We hebben daar ook in de toekomst voldoende uitbreidingsmogelijkheden. Alleen al het eerste bouwgedeelte levert ons een gebruiksoppervlakte van ca. 5000 m² op. Met deze mogelijkheden kunnen we veel meer dan 100 medewerkers een aantrekkelijke en ruime werkplek bieden, zonder dat we als sardientjes in een blik zitten “, zegt directeur Patrick Kruse, die zich al duidelijk op het ambitieuze project verheugt.

In totaal zal NETGO in stadsdeel Hovesath een oppervlakte van ca. 21 000 m² in de stad bemachtigen. Op de lange termijn is er voorzien in drie bouwgedeelten. “Maar alleen het eerste gedeelte gaat nu de actuele planningsfase in. In de komende maanden moeten we nog het opstalcontract krijgen, de stad Borken is echter een oprechte en betrouwbare partner gebleken”, zegt Kisner over de goede samenwerking met de gemeente. Als alles gaat zoals het moet gaan, zullen de eerste werkzaamheden halverwege het volgende jaar beginnen. Volgens planning zal het nieuwe hoofdkantoor medio/einde 2018 klaar zijn.

“We kunnen tevreden zijn met een zodanig ongecompliceerde en verstandige onderhandelingspartner als NETGO. Van begin af aan hebben Kisner en Kruse er zeer veel waarde aan gehecht de omwonenden te betrekken bij de plannen“, prijst burgemeester Mechtild Schulze Hessing van Borken het proces tot nu toe. Schulze-Hessing voegt daar met respect aan toe: “Al aan de tekening van het nieuwe gebouw is te zien wat voor een dynamisch beeld zich na oplevering zal manifesteren voor de westelijke toegangspoort van de stad”. Benedikt Kisner bevestigt deze indruk: “De structuur van de façade weerspiegelt de positieve, stijgende ontwikkeling van de NETGO Groep. Heldere lijnen in de opbouw en de grote ramen zorgen voor een transparantie waarmee wij ons als onderneming heel goed kunnen identificeren. Deze architectuur zal ons een trendy, communicatief en stijlvol karakter geven, net zoals de NETGO Groep zich al presenteert“, benadrukt Kisner de frisse indruk.

“Met deze investeringen ontstaan er natuurlijk ook nieuwe werkplekken en zal de stad Borken hierdoor meer aan betekenis winnen. Wij zijn met name trots op de kinderopvang voor onze medewerkers – mits de capaciteiten het toelaten, geven wij overtollige plekken natuurlijk ook aan externe gezinnen”, verklaart Patrick Kruse. Naast de kinderopvang zullen er in dit gebouw ook een fitnessruimte van ca. 200 m² en een eetgelegenheid voor de medewerkers worden gevestigd.

Naast NETGO GmbH met de afdelingen Systemhaus, Distribution en Consulting behoren ook DATA Westfalia GmbH (Cloud-oplossingen) en SILA Consulting GmbH (IT-veiligheidsadvies) bij de NETGO Groep. NETGO GmbH is gevestigd op de locaties Ahaus, Borken, Bottrop, Bocholt, Coesfeld, Gießen, Hannover en Münster. Sinds 1 maart timmert de NETGO Groep met NETGO B.V. ook in het Nederlandse Aalten aan de weg. In 2015 had NETGO GmbH een omzet van 18 miljoen euro – ook dit jaar is een verdere omzetverhoging te verwachten – en tot nu toe is er al een omzet van ca. 17 miljoen euro bereikt.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *